Att förlänga håret

En hårförlängning kan lägga till omedelbar längd volym och längd till ditt hår på bara några timmar. Håret som används kan vara syntetiskt eller mänskligt och varierar i pris och kvalitet. 

När det gäller kvalitet får man vad man betalar för med hårförlängningar och för att resultatet ska bli bra krävs särskild utbildning och erfarenhet. Det finns inga hårförlängningar av standardmodell, utan alla förlängningar anpassas individuellt beroende på ditt hårs egenskaper. 

Några handfasta tips för dig som ska göra en hårförlängning

Första isättningen

När du gör din första hårförlängning är det ett bra tips att få professionell hjälp, och det kan du naturligtvis få av många frisörer. Detta eftersom håret kan ta skada om en förlängning inte sätts i på rätt sätt. Dessutom kan frisörer självklart ge dig värdefulla råd: vilken sorts löshår är det bästa för just dig, hur du sköter om ditt hår med extensions, och så vidare.

Ta hand om ditt hår

Man bör ha ett välvårdat hår när man använder extensions. Några allmäna råd kring hur du ska sköta ditt hår:

Kammning/borstning

Till att börja med rekommenderar vi att du använder en mjuksvinborste. Detta för att håret inte ska fastna och tova sig. Den bästa tekniken är att börja med att borsta hårtopparna, därefter behandlar man mittenpartier och avslutar med hårfästet. För att undvika att extensions fastnar och tovar sig bör man reda ut håret dagligen.

Tvätt

Var försiktig när du tvättar håret. Tekniken är viktig; krama in ett fuktgivande schampo istället för att använda cirkelrörelser. Tvätta sedan ut schampot försiktigt. Använd mycket balsam.

Hårprodukter

Det generella rådet är att vara mycket försiktig med vilka produkter man använder. En bra fuktgivande olja är ett bra tips för att undvika att håret blir torrt. Obs! Produkter ska aldrig användas på själva fästet!

På natten

Att sova på förlängningarna är ingen bra idé. Det leder till slitage på fästena eftersom man rör sig i sömnen. En smart lösning är att fläta istället löshåret i mjuka flätor och fästa dessa på huvudet. Då sover man på sitt eget hår och inte på förlängningarna. Personer med lockigt hår kan tvinna upp löshåret och fästa det på huvudet. Ett annat tips är att inte sova med blött hår.


.