Sola säkert på solarium i Vasastan

Ett solarium i Vasastan 2022 är inte alls samma sak som ett solarium i Vasastan på 80-talet. Idag finns en mycket större medvetenhet kring säker solning.

Du som senast besökte ett solarium på åttiotalet är säkert nyfiken på hur det ser ut på ett modernt solarium. I Vasastan finns flera fina salonger som är toppmoderna och utrustade med det senaste inom konstgjord sol. Framför allt är solarier av idag betydligt säkrare än vad de var på åttiotalet.

Den allmänna medvetenheten kring exponering av UV-strålning var ju rätt mycket lägre på åttiotalet än vad den är i dag. Generellt sett också, det gällde både den riktiga solen och den sol du får på ett solarium. I dag är medvetenheten kring UV-strålning och solning däremot mycket hög, vilket avspeglas på moderna solarier.

Informera dig om dina personliga förutsättningar för att sola solarium

När du besöker ett solarium i Vasastan kommer du få noggranna instruktioner kring hur många minuter som är lämpligt att sola. Detta beror även på personliga faktorer, som din hudtyp. Är du rödhårig och fräknig kommer du rekommenderas att sola kortare tid än någon som har mörkare hy.

Du kommer även guidas till hur ofta det är lämpligt att besöka solariet. Tiden då man solade flera gånger i veckan är helt klart förbi. Men samtidigt finns en medvetenhet om de positiva effekterna med att sola. Vissa menar att det till exempel kan hjälpa mot lättare nedstämdhet. Konsultera dock alltid din läkare när du har funderingar kring att sola solarium.

15 Sep 2022


.