Vårda ditt skägg som en barberare

Fler och fler män skaffar skägg och få trender - även globalt - har visat sig vara så ihållande. Det gäller också män från alla samhällsklasser och där intressen inte längre spelar någon roll. Förut var det ett fåtal som valde skägg och då gärna för att visa upp något specifikt intresse - motorcyklar, exempelvis. Idag ser man att allt från finanskillar vidare till kulturmän och idrottande killar väljer att odla skägg. Med varierat resultat.

Många tänker sig en bekvämlighet med att odla skägg. Sant är att man kommer undan en daglig rutin i form av rakning. Lika sant är dock även att ett skägg måste skötas, ansas och vårdas. Helt av den enkla anledningen att det både mår - och ser - bättre ut av det. Även om många har stora skägg så innebär inte detta att skötseln utgår: det är snarare tvärtom. Ett skägg kan vara stort - men det får aldrig växa sig ovårdat. Samma sak gäller för mindre skägg. Du måste se till att skägget tar fram det bästa ur ditt ansikte och att det adderar det lilla extra rent utseendemässigt. Det får aldrig ta över. Det ska vara ett ansikte med skägg - inte ett skägg med ett litet ansikte.

Så vårdar du ditt skägg

Hur gör man då för att få det perfekta skägget? Att tänka som en barberare i Stockholm är en bra grund och vi har samlat några gångbara tips som denna stolta yrkesgrupp använder sig av - enligt följande:

Att med jämna mellanrum också unna sig lyxen av att besöka en barberare är även det något som rekommenderas. Utöver att du får ett snyggt skägg - och en matchande frisyr, om du vill det - så får du även en möjlighet att slappna av och varva ner efter en stressig dag på jobbet. Din barberare lägger grunden som du sedan, med hjälp av tipsen ovan, kan arbeta utifrån.

23 Feb 2022


.