För- och nackdelar med olika skönhetsingrepp

Skönhetsbranschen har verkligen vuxit de senaste åren. Enligt branschens egen statistik ökade omsättningen mellan 2012-2013 med 230 miojoner kronor, tyvärr är det ganska gamla siffror, men en snabb titt på statistiken ser att den har vuxit mycket de senaste tio åren. Det har blivit allt yngre personer väljer att låta operera, eller injicera olika skönhetsmedel.

Många kanske inte känner sig så sugna på att göra stora förändringar på sitt utseende. Man vill ju att vänner, familj och bekanta ska känna igen en. Däremot är det många som kan tänka sig att förändra en liten del av ansiktet eller kroppen. Här kommer bröstförstoringar på främsta plats på skönhetsingreppens tio-i-topp-lista. De flesta plastikoperationer när det kommer till bröstförstoringar fler med kirurgi då man lägger in ett bröstimplantat av silikon, eller saltvatten.

Fördelar med plastikoperationer

Detta är det absolut effektivaste sättet, när det kommer till stora förändringar i kroppen såsom bröstförstoringar och rumpförstoringar.

Nackdelar med plastikoperationer

Detta är inte att rekommendera om man endast vill förändra en liten del i ansiktet. Då är andra metoder bättre och mer effektiva. Vill man till exempel bara avlägsna rynkor i ansiktet är en plastikoperation en för stor apparat att sätta igång, med narkos, operation och sjukskrivning efteråt.

Fördelar med fillers

Detta är en avgränsad metod då man injicerar hyaluronsyra som har tillverkats på syntetisk väg. Det ger effekt på så sätt att man injicerar det direkt under huden, i läpparna, i kinderna, på hakan, pannan, eller var som helst där man önskar det. Man ser effekterna av behandlingen direkt.

Nackdelar med fillers

Man kan behöva göra om behandlingen många gånger innan man får det utseende man önskar sig, eftersom det är ett nedbrytbart ämne och inte håller mer än ett år. Det innebär att har man väl börjat behandla sig med fillers, är man fast och behöver fortsätta för att förändringen ska hålla i sig.

Fördelar med med botox

Detta är en mycket effektiv metod för att avlägsna rynkor i ansikte, dekolletage, halsen, händerna och så vidare. Medlet som injiceras är Botulinum Toxin A, ett nervgift, som i medicinska behandlingar ges patienter som har migrän, överaktiv blåsa, eller spasmer i ansiktet. Man upptäckte dess antirynkeffekt mest av en händelse. Ända sedan dess har många använt botox. Detta är en väldigt populär metod. Den är bra på så sätt att man slipper operationerna, kostnaderna och sjukskrivningen.

Nackdelar med botox

Området som injiceras med botox, stelnar. Det är ju också det som är avsikten med botoxinjiceringen. Genom att området kring rynkan slappnar av, stelnar den delen; man kan helt enkelt inte röra den.

Det viktiga är vem som gör behandlingarna

Ska man hitta en behörig skönhetssalong för skönhetsingreppet är det viktigt att kontrollera vilket företag som står bakom ingreppet, vilka medel de använder sig av. Har de ansvarsförsäkring (ifall något går fel)? Även om det känns lite obekvämt att ställa dessa frågor bör du som kund göra det, eftersom det inte finns några lagliga hinder för fusk i denna bransch. Trots det är svenska skönhetssalonger väldigt reglerade, om man jämför med skönhetssalonger utomlands. Bor du i någon av storstäderna finns det många att välja på, exempelvis i Stockholm kan du hitta en sådan kontrollerad skönhetssalong som utför behandlilngar med botox i Stockholm på: http://www.botoxstockholm.nu.

27 Mar 2018


.