Ge dina drag ett lyft

Istället för att operera sig och göra ansiktslyftning med vanlig kirurgi, finns det en metod där man inte behöver vara sövd. Man lyfter sina ansiktsdrag med hjälp av trådar man drar i.

Trådarna kan se lite olika ut och vara av olika fabrikat, men principen är att man för in små nålar under huden och skjuter in en tråd. Denna kan man sedan dra i för att moderera hur stort ansiktslyft med trådar man vill ha. Tanken är att tråden ska stimulera produktionen av kollagen i huden. Fördelen är att patienten är vaken och själv kan vara med och bestämma hur slutresultatet ska se ut.

Tråden fungerar som en filler

Metoden med trådar är inte direkt ny, men den har fått ett uppsving och det finns många kliniker nu som utför ansiktslyft med tråd. Det finns olika tjocklekar på tråd, och de har olika effekt. Den tunnare varianten fungerar ungefär som en filler. Kollagenproduktionen stimuleras och man får bort små linjer och rynkor. Det är ett alternativ till traditionell kirurgi, och man är vaken hela tiden.

En annan fördel är att ingreppet går snabbt och att det också läker relativt fort. Man kan leva som vanligt och ser många år yngre ut direkt. Nackdelen är att metoden inte passar alla. Har man mycket överskottshud, orkar tråden inte lyfta allt, och har man väldigt mycket rynkor är det tyvärr försent att använda metoden. Bäst lämpar sig denna behandling för folk som bara har små problem och som fortfarande är ganska unga.

4 Feb 2021


.