Gör dig redo för beach 2019!

Snart är det dags att dra på sig bikinin och lägga sig på sandstranden och bada och sola. Det är inte bara bikinin som ska vara ny och snygg. Ibland kan man behöva titta på sin kropp om det finns hr som sticker ut där man inte vill ha det. Hur står det till med bikinilinjen? Och hur är det med hår på benen och under armarna? Kanske dags för en permanent hårborttagning? I så fall slipper man det återkommande bekymret varje sommar. Men hur går det till? Hur gör man och hur hittar man någon metod som löser problemet med oönskad hårväxt?

Skönhetssalonger som har permanent hårborttagning

Som tur är, finns det skönhetssalonger som tar bort hår permanent. Det finns några olika metoder för detta. Man kan ju ta bort det med brasiliansk rakning, det är en djupgående metod där man river av håret och förhoppningsvis så mycket att det inte finns hår kvar i hårsäcken. Nackdelen är den att även om man slipper oönskat hår den sommaren och under den närmaste tiden så kommer problemet tillbaka senare. Och man blir tvungen att göra om samma procedur senare. En annan metod är att använda sig av en laser. Lasern sänder pulser till hårsäcken som dör och man slipper de oönskade hårstråna. Man kan även använda sig av en nål som hettar upp hårsäcken och dödar den på så sätt.

Känsligt med hår på oönskade ställen

Ingen metod är hundraprocentig. Det är så därför att hår kan börja växa på helt oväntade ställen och under olika faser i livet. Går man till exempel igenom en hormonell förändring kan det börja växa på ett ställe men sluta växa på ett annat. Därför kan man behöva göra behandlingarna flera gånger då hormonella förändringar kan väcka hårsäckar till liv som inte var aktiva tidigare. Många märker av en växande behåring i ansiktet ju äldre man blir. Särskilt vid övergångsåldern kan kvinnor plötsligt hitta hårstrån ovanför munnen och bildar som en egen "mustasch" på överläppen, eller hitta hårtrån vid öronen, på hakan eller kinderna som om man är på väg att få skägg. Man kan till och med hitta hårstrån på bröstet som man inte har haft förut. Och då kan man vilja få bort sådana hårstrån permanent.

Vi vill rekommendera att alltid kontrollera en skönhetssalong som man funderar på att besöka. Det är viktigt att de är kunniga och enbart använder sig av beprövade metoder som är säkra. Här kan du läsa om en sådan skönhetssalong: https://www.sundbybergslaserklinik.nu/.

1 Jun 2019


.