Köpa kostym - varför inte låta en skräddare sy upp en?

För män och kvinnor inom yrken som bank, finans och försäljning så blir kostymen en del av arbetsklädseln då dessa yrken kräver formalitet. Kostymen är ett plagg som inger förtroende, som visar på ett allvar och som gör att man framstår som mer seriös; egenskaper som dessa yrken definitivt kräver. För andra så är kostymen mer av ett plagg att bära vid mer speciella tillfällen där vi kan nämna exempelvis bröllop, begravningar, finare tillställningar samt nyårsaftnar. Det gör att kostymen blir ett plagg som man köper kanske en gång i livet.  Det fel många gör är att man köper en kostym som inte sitter speciellt bra. Även omd en ser bra ut i butiken så ska man veta att dessa kostymer är fabrikstillverkade och att man således ska ha en himla tur om man hittar en som sitter perfekt. 

"Kostymer är tillverkade efter givna mått - i fabrik - och du ska ha en extrem tur om den sitter perfekt direkt. Besök en skräddare och justera det som krävs för att den ska passa dina mått. Eller bättre upp: låt en skräddare sy upp en kostym från scratch"

 

Det lönar sig att köpa skräddarsytt

Det är inget fel i att köpa en sådan kostym om man är medveten om detta och tar nästa steg - att lämna den till en skräddare. köper du en kostym som sitter okej över axlarna och har en okej längd över ärmarna så går den att justera efter dina andra mått av en skräddare. Det anser vi vara nästan ett måste. Det kostar inte särskilt mycket pengar och för dessa så får du också en kostym som verkligen blir just din. Ett annat alternativ - som vi verkligen skulle vilja slå ett slag för: det är att låta skräddarsy kostymen från grunden. Visst, det kostar pengar att göra så - men handlar det om att man ska köpa en kostym i hela livet så kan det vara värt några extra kronor.  Läs mer här om skräddare: skräddaretäby.se.

 

Hur ser proceduren ut hos en skräddare?

Om vi säger att du bor i Täby och vill låta en skräddare sy upp en kostym efter din kroppsform så kan vi ta med dig längs denna resa. Vi gör det genom några punkter: 

2 Feb 2018


.