När det är din stora dag

Ska du gifta dig? Det är en stor dag och de allra flesta vill att det ska bli en dag att minnas för många år framåt – och vill du kanske att den blir just så bra som den bara kan bli. Har man ingen som kan hjälpa en med påklädning (av brudklänningen, eller de brudkläder du har bestämt dig för) kan du alltid få den hjälpen av en frisör. De kan även hjälpa dig med sminkning, förutom att de ser till att du ser absolut fabolous ut i håret.

Fördelar med att gå till en frisör

Det finns många fördelar med att gå till en frisör när man ska vigas med den som man älskar allra mest. Dels är det (oftast) en lång dag och man vill att frisyren som man har, ska hålla hela dagen och natten. Dels vill man för en gångs skull kosta på sig lite lyx.

En bra sak är att gå till den frisör som du tänker anlita till din stora dag. Då kan ni i lugn och ro prova ut en frisyr som du kan tänka dig vilja ha. Då frågar frisören om din brudklädsel och ger tips på vad som kan vara snyggt till det som du har tänkt dig.

Frisören vet hur de ska fästa en brudslöja

Ska du ha en brudslöja? Då är det viktigt att göra en frisyr som hen kan placera slöjan i. De brukar fästa den antingen med hjälp av en uppsatt frisyr, eller med en fläta, eller med en kam som sitter i håret. Är det en bra frisör är de erfarna av att kunna fästa en slöja så att den håller, även om någon skulle råka dra i den. En del vill ha en slöja, som de kan ta av senare, på bröllopsfesten. Då fäster de den så att du enkelt kan ta av den om du vill det.

Gå till samma frisör

Vill din partner också gå till frisören, kan ni med fördel gå till samma frisör. Då vet ni att den andra partnern är på plats och inte freakar ut någonstans. Ni behöver heller inte oroa er för att någon blir försenad till det egna bröllopet.

Välj en som är nära platsen för vigselakten

Det kan vara bra att välja en frisör som är nära kyrkan där ni ska vara senare. Annars kan det bli långt att åka mellan frisören och kyrkan, eller rådhuset, tingshuset eller var ni väljer att hålla er vigselakt.

21 Mar 2018


.