Olika vägar till en bröstförstoring

Många, inte minst i Stockholm och i andra större städer, väljer att göra en bröstoperation. En del gör det av medicinska skäl, till exempel kvinnor som har haft bröstcancer och förlorat delar av ett eller båda brösten, medan andra önskar sig större bröst av estetiska skäl. Att lägga sig under kniven är dock inte det enda alternativet. Det finns fler saker än så man kan göra för att förstora brösten – eller åtminstone få dem att se större ut.

Använd rätt behå

Behån sägs ofta vara en viktig del i grunden till vilken outfit som helst. Passar den dåligt finns en risk att du blir missnöjd med hela outfiten. Sitter den däremot bra, kan det göra att hela outfiten ser bra ut på kroppen. Testa på olika stilar, storlekar och passformer för att försöka hitta den ultimata behån just för dig. Bor du i en stad med gott shoppingutbud (Stockholm, Malmö, Göteborg till exempel), har du många butiker att välja mellan. Ett annat alternativ är att köpa dem online hos butiker med generösa returregler. Tänk på att köpa nya behåar när banden blir slitna och de tappar sin elasticitet.

Fyll behån

En del kvinnor som vill ge illusionen av större bröst kan fylla med behån med till exempel strumpor, eller något annat mjukt. En annan metod är att använda sig av två behåar. Närmast kroppen har man en behå utan band, varpå en behå med band träs över den. Tänk på att inte fylla behån med känsligare material, så som toapapper. Detta eftersom det är känsligt om du skulle svettas.

Gör en bröstoperation hos en klinik

Varje år görs tusentals bröstoperationer i Sverige. En ansenlig andel av dessa görs i Stockholm, som har ett stort urval av kliniker och kirurger. Det finns en fördel i att söka sig till en större stad och utföra bröstförstoring i Stockholm eller Göteborg, eftersom flera kvinnor genom åren har rapporterat missnöje med sina kirurger. Eftersom det finns ett större urval av kliniker i storstäderna, har du större chans att hitta en kirurg som du litar på.

Med en duktig, erfaren kirurg är chanserna mycket goda att du får en bröstoperation du är nöjd med. Det är viktigt att kommunikationen är god mellan kirurg och patient. Du bör vara tydlig med dina förväntningar och önskemål, medan kirurgen å sin sida bör vara tydlig med vad du kan förvänta dig. En del kliniker har 3D-simulering i samband med konsultationen, vilket avsevärt minskar risken för missförstånd.

26 Feb 2018


.