Om du funderar på ett skönhetsingrepp

Går du i tankar på att genomföra ett skönhetsingrepp? Då vill vi att du gärna tänker igenom det innan du bokar en tid.

Varför gör du skönhetsingreppet?

Först och främst är det viktigt att veta varför du vill göra det ingrepp du funderar på. Gör du det för din egen skull, din partners skull, grupptryck eller för att samhällets normer? Om inte anledningen är att du gör den för din egen skull så bör du inte göra den. Du ska aldrig ändra på din kropp om det inte är för din egen skull. Att göra en operation för en kärlekspartner är dumt, det visar att din partner inte är nöjd med dig som du är. Varför ska du då vara tillsammans med honom eller henne? Din partner blev kär i dig för den du är, inte för den du kommer bli efter en skönhetsoperation. Om din partner är den som pushar dig till att göra en operation som du inte är helt hundra på, så är det bara att lämna och gå vidare. Vill du göra en skönhetsoperation så ska din partner, familj och vänner vara förstående eller uppmuntrande, men dem ska inte vara så pushande att det är tack vare deras “tjat” som du genomför den. Det är du som får stå ut med operationen, smärtan efteråt och eventuella biverkningar, inte dom.

Vilka är riskerna?

Det finns alltid risker vid skönhetsingrepp och operationer. Vid vissa operationer finns det specifika risker just på grund av operationen som ska utföras. För att vara säker på vilka risker som finns med den operation eller de ingrepp du tänkt göra så rekommenderas du googla på risker och vilka komplikationer det kan innebära. Bara att sövas med narkos kan vara en risk för vissa enskilda patienter, det varierar från person till person. Så du bör alltid rådgöra med en läkare och vara ärlig om du äter mediciner eller liknande som kan öka riskerna vid en eventuell operation eller ingrepp.

Vad är konsekvenserna?

Det finns alltid risker och konsekvenser vid en operation och i vissa fall är konsekvenserna större än glädjen över resultatet. Bland annat så kan man få stora komplikationer vid bröstoperationer, likväl som en bukplastik. Har man otur får man fula är som kan vara svåra att dölja, eller så är man faktiskt inte nöjd med slutresultatet.

Alla ingrepp har självklart inte risker eller några större biverkningar/komplikationer. Bland annat så är injiceringsbehandlingar relativt skonsamma mot kroppen i jämförelse med de operationer som kräver narkos. Botox är ett sådant injiceringsingrepp som är relativt skonsamt för kroppen. För dig som vill veta mer om just botox så hittar du information här: www.botoxstockholm.biz

20 Jul 2017


.