Så är det att arbeta med estetiska behandlingar

Det krävs ingen lång medicinsk utbildning att arbeta med estetisk injicering av till exempel botox eller fillers. Man bör vara sjuksköterska för att få arbeta med detta, och man behöver få en legitimation från Socialstyrelsen för detta.Som estetisk injicerare, som det heter, bör man ha omfattande kunskaper om botuliniumtoxin, fillers, medicinsk hudvård, kemiska peelers och laser och också om hudens åldrande. Oftast arbetar man på olika skönhetssalonger där man behandlar patienter. Man kan även som läkare arbeta med estetisk kirurgi, laserbehandlingar och fettreduceringar. Det som skiljer är lönen. Utbildningen till sjuksköterska är tre år efter gymnasiet, och sex år efter gymnasiet för en läkare, plus ett år som AT-läkare (allmän tjänstgöring).

Viktigt att kunna bemöta kunderna bra

Som estetisk injicerare får man träffa olika sorters människor och måste kunna bemöta dem med servicekänsla och kompetens. De kanske är rädda för sprutor och du som estetisk injicerare måste kunna lugna dem. Det är ju deras ansikte och utseende det handlar om. Det är viktigt för dem att resultatet blir bra. Då gäller det att du kan förutsättningarna för att resultatet ska bli bra i deras ansikte. Du måste kunna sterilisera sprutor och allt du använder som kommer i kontakt med de olika patienterna.

Mer erfarenhet gör dig säkrare

Det är en speciell värld som drar till sig speciella människor och det gäller att inte ha fördomar om någon grupp med människor. Ju mer erfarenhet du får desto lättare blir jobbet och möjligheten att lyckas med behandlingen. Särskilt fillers lär en patient behöva göra flera gånger, eftersom innehållet i fillers tas upp av kroppen och är ämnen som annars finns naturligt i kroppen. Efter några år har den försvunnit och behöver göras om för att inte förändra utseendet till det sämre. Det är viktigt att desinficera det område i ansiktet eller kroppen där behandlingen ska göras innan behandlingen och även efteråt.

En vardag där den ena dagen inte lik den andra

Som estetisk injicerare får du en vardag där dagarna är olika. Du får göra olika behandlingar och möter olika människor. Alltfler vågar göra olika behandlingar som föryngrar, förskönar och förändrar deras utseende. Det är mest kvinnor som kommer för behandlingar, men även allt fler män vågar förändra sitt utseende. Framför allt är det människor som arbetar som skådespelare, artister och andra som lägger stor vikt vid ett ungt och vackert utseende. Då gäller det att de får ett gott bemötande av alla som arbetar med dessa frågor och behandlingar. De lägger ofta mycket pengar på att se så bra ut som de bara kan.

30 Apr 2018


.