Tänk att slippa överloppsfett

Har du någon gång vägt lite för mycket? Om det någon gång har hänt dig vet du att för mycket fett i kroppen kan göra att man blir slöare än vanligt. Det blir svårare att röra sig med mer fett på kroppen. Man känner inte längre för att ge sig ut och jogga, man vill inte visa sig i för åtsittande kläder. Man börjar tröstäta, eftersom det inte är kul med träning längre. Det är inte roligt att köpa nya kläder heller, eftersom klädhandlarnas provrum har avslöjande speglar. Oftast är det ingen trevlig syn när fettet visar sig på kroppen. Så börjar man tröstäta igen, och så har man hamnat i en ond cirkel.

Detta kan man göra för att bryta en ond cirkel

Det positiva i det hela är att det går att bryta en ond cirkel. Det går att bryta det negativa mönstret och starta en annan utveckling. Det är lite olika saker som är positiva för olika människor. Har man svårt att komma igång, kan man få mentalt stöd och hjälp som bryter den negativa utvecklingen. Det finns skönhetssalonger i Vasastan i centrala Stockholm, som ger mentalt stöd till dem som vill bryta en negativ trend och sätta igång en positiv sådan.

Så går det till att sätta igång en bra utveckling

Först börjar man med att kick-starta och "väcka" musklerna genom att ge dem elektroterapi. Man placerar elektroder på kroppen där man vill "väcka" dem. Musklerna får svag elektrisk ström och de drar ihop sig och börjar röra på sig. Blodcirkulationen kommer igång och det är bra för hela kroppen. Samtidigt blir man uppmuntrad att börja träna i lagom takt. Sedan är det viktigt att komma igång med en bra kost; minska på fett och socker.

Så startar men en positiv cirkel

På det sättet bryter man den onda cirkeln. Får man bar igång träning, brukar man sätta igång en positiv cirkel, som består av träning, ändrad kost och ännu mer träning då man känner att det är lättare att röra på sig när man har mindre fett att bära på och får nya muskler att använda. Elektroterapin som man får är den samma slags terapi som till exempel astronauter i NASA får när de har befunnit sig länge i viktlöshet och inte har använt sina muskler, och behöver komma igång att använda dem på nytt. Handikappade får också denna terapi för att få igång musklernas rörelser.

14 Jun 2018


.