Vad kostar hårborttagning med laser i Stockholm?

Har du hårväxt du vill få bort permanent kan laserbehandlingar vara ett lockande alternativ. Detta inte minst eftersom dessa överlag upplevs mindre smärtsamma än klassisk IPL. Samtidigt får du vara beredd på att det kostar en hel del. Här presenteras exempel från tre salonger i Stockholm

Salong 1

Hårborttagning med laser erbjuds på ett flertal områden på kroppen. Vid en helkroppsbehandling kostar det 7400 kr per tillfälle. Det är däremot få som genomför helkroppsbehandlingar. En tydligare jämförelse kan vara att jämföra laserbehandling som genomförs i ansiktet vilket då kostar 1600kr.

Samtidigt är de tydliga med att hårborttagning med laser inte får fullgott resultat om man inte genomför flera behandlingar över tid. Det är även orsaken till att de säljer ”paket” med tre behandlingar. Med ett sådant paket ges en hel del rabatt. Varje gång kostar då ca 1000 kr. Att de kan ge så stor rabatt handlar delvis om att de säljer flera behandlingar på en och samma gång. De knyter även upp kunden så att den inte går och fortsätter med laserbehandling hos någon annan aktör i Stockholm.

Salong 2

Här anges inte priset beroende på kroppsdel utan enbart ett så kallat ”från-pris”. En behandling med laser (eller med IPL) kostar från 1200kr. Även de har ett paketpris. Paketet innehåller tre behandlingar och kostar då från 2900kr. Även här blir därmed priset per tillfälle ca 1000 kr för den som kan betala tre tillfällen på en gång.

Den som jämför priserna mellan dessa två salonger ser alltså att det inte är helt lätt att svara på vad hårborttagning med laser kostar. Den första salongen är tydlig med att olika kroppsdelar kostar olika mycket medan denna salong inte har samma tydlighet.

Salong 3

Denna salong finns både i Stockholm och i flera andra svenska städer. Enligt prislistan kostar en hårborttagning i ansiktet 2500 kr. I jämförelse mot ovan nämnda salonger ser detta dyrt ut. Men svårigheten är att veta vad som egentligen ingår. Ofta står det enbart ”Hårborttagning Laser Ansikte” och utifrån det får kunden nästan gissa sig till vad som ingår.

Just i detta fall står det specificerat att överläpp, polisonger och haka ingår. Är det exakt samma som i laserbehandlingarna ovan? I så fall är detta ett företag med högre priser än de andra två. Men vad de andra två menar med ”ansikte” är inte helt tydligt. Ingår exempelvis polisonger?

Stor skillnad

I jämförelsen nämns inte namnen på de skönhetssalonger i Stockholm som jämförs. Risken finns alltid att priserna har ändrats eller att något företag anser sig fått mer/mindre fördel än andra. Funderar du på att genomföra hårborttagning med laser på en salong i Stockholm visar iallafall denna jämförelse att du bör jämföra priser. Det är ganska stor skillnad.

26 Jul 2017


.