Vet mer om fillers

Den exakta processen för hur det går till att göra fillers behöver inte se likadan ut överallt. Det kan till exempel skilja sig mellan en klinik i Stockholm och en i Jönköping, eller mellan två kliniker i Stockholm för den delen. Dock ser den ungefär likadan ut, men att en del detaljer kan skilja sig åt något.

Fillers är ett bra tillvägagångssätt för läppförstoring. Särskilt goda resultat kan man förvänta sig om man är förhållandevis ung och är född med tunna läppar. De som är lite äldre och vars överläpp är nedsjunken eller där rynkor börjar visa sig i de yttre delarna av läpparna, kan ofta få bättre resultat med kirurgi.

En spruta brukar räcka

När det kommer till fillers brukar det i många fall räcka med endast en spruta. Om patientens har önskemål om en mer markant förstoring, kan dock två eller ännu fler sprutor än så krävas. De flesta brukar dock nöja sig med en spruta och den förstoring det innebär.

Klinikerna brukar helt enkelt fördela mängden i sprutan mellan under- och överläpp för att hitta en bra balans. Inte sällan läggs dock lite extra i överläppen, vilket brukar uppskattas. Här kan ojämnheter i läpparna eventuellt korrigeras, i samband med behandlingen.

Finns många kliniker och salonger runt om i landet

Har du väl gjort fillers och vill behålla resultaten kommer du att behöva göra en påfyllning efter ett antal månader. Eftersom det inte är ett kirurgiskt ingrepp finns det många runt om i landet som gör detta. Ingreppet är helt enkelt inte lika komplext och kräver inte samma utbildning och erfarenhet av utföraren som ett kirurgiskt ingrepp.

Du behöver således inte ta dig till Stockholm eller annan större stad för att hitta en bra kirurg för ingreppet. Visserligen finns troligen flest möjligheter att göra fillers i Stockholm, men det är möjligt i de flesta städer i Sverige.

Kan svullna efteråt

Det är vanligt att läpparna svullnar lite efter en behandling med fillers. Det här är inte en del av resultatet och brukar ge med sig efter några dagar. Du bör alltså inte planera att gå på fest eller annan tillställning du gör dig fin för, samma dag som du gör ingreppet. Bäst är att göra det ungefär en vecka innan för att vara på den säkra sidan. Skulle du vara ute i riktigt god tid kan det istället hända att resultaten försvinner. I sådana fall handlar det dock om flera månader.

7 Aug 2017


.