Vill du jobba med skönhet som ett pro?

Har du också drömt om att få arbeta med alla slags människor som själva arbetar med artisteri? Människor som måste se bra ut, som arbetar som fotomodeller, hårmodeller, som skådespelare, influencers, som arbetar framför filmkameran och som måste se så bra ut som de bara kan. Då är yrket som makeup-artist något för dig. Som makeup-artist kallas man in så snart man behöver någon som kan täcka över skavanker i ansiktet.

Behövs inom vitt skilda områden

Och det är på många områden och inom vitt skilda områden som det behövs. Tänk dig på alla filmstudios där det sitter människor framför en TV-kamera. Det är journalister, experter inom olika områden som kallas in för att uttala sig inom sitt expertområde. Det är programledare, musiker och alla möjliga människor. Alla de kommer att få en starka lampor som lyser upp deras ansikte. Om de inte får makeup, kommer de att se alldeles sjukt glåmiga ut fastän de är friska som nötkärnor. Och det är för att de starka lamporna gör att allt syns i deras ansikten, framför alla alla blodådror, påsar under ögonen ser mycket större ut än vad de egentligen är, därför att lamporna ger skuggor i ansiktet.

Man kan jobba som makeup-artist för fotografer

Jobbar man för ett företag som ebjuder porträtt- och studiofotografi kan man arbeta som makeup-artist och då sminka människor som vill te sig så snygga som möjligt inför fotograferingen. Då sminkar man helt vanliga människor, som vill se så bra ut som möjligt framför kameran. Det kan behövas till passet, till familjeporträttet eller bara till CV-bilden. Vi lever ju i en värld med bilder. Alla ska ha bilder på sig själva, till sina sociala medier, till alla slags presentationer, till företaget och journalisterna till sina bild-by-line.

Om yrket och vägen dit

Att arbeta som makeup-artist innebär att du har dina egna redskap me dig. Det är bra på det sättet att  det inte kräver så tunga redskap, och det är lätt att ta med dig allt som du behöver i en bag. Kunskapen besitter du. Det är bara för dig att ha kännedom om de bästa makeup-produkterna och hur du ska använda dem. Sedan är det du som är artist och kan förvandla den fulaste ankunge till  den vackraste svan. Men för att komma dit behöver du gå en utbildning, och även efter den hålla dig framme och alla nya produkter som kommer på marknaden. Läs mer här.

21 Mar 2019


.