Vill du som frisör på Södermalm ha fler kunder?

I en stadsdel som Södermalm så kan man ibland som företagare känna sig ganska maktlös. Det spelar ingen roll hur man agerar, hur mycket reklam man gör eller hur mycket man annonserar kring sin butik/sitt företag - kunderna lyckas ändå inte hitta dit. Istället så går dessa till en konkurrent, även fast denne egentligen vare sig är bättre, mer prisvärd eller har bättre erbjudanden och lokaler. 

Här spelar naturligtvis slumpens skördar viss roll; kunder - vanliga människor - som exempelvis vill köpa en kopp kaffe kommer förmodligen inte att leta ihjäl sig; man går in och köper en kaffe och en bulle på närmaste kafé på Södermalm. Det som dock är talande i detta är att man inte längre söker med ögonen - man söker via sin mobiltelefon och googlar efter var caféerna finns. 

“På sidan finns frisersalonger över hela Södermalm listade. Som kund är detta perfekt då man slipper sitta och leta varje enskild frisör - för en frisör är tjänsten ännu bättre då kunderna lättare hittar till salongen. Klassisk Win-Win-Situation“ 

I denna fråga så kan man faktiskt ta hjälp av sina konkurrenter och tillsammans bli starkare - något som här kommer att exemplifieras av en annan konkurrensutsatt bransch i form av frisörer. Det som skett är att flertalet frisörer anslutit sig till en gemensam sida och därmed dels förenklat för kunderna som söker efter en frisör på Södermalm, dels så ha man också gett sig själv chansen till att få dessa kunder till sin egen frisersalong. 

Söker du som kund efter ordet frisör Södermalm på din telefon så kommer du A) hitta sidan i fråga B) se vilka frisörer som finns och C) se var den närmaste frisör finns i förhållande till var du själv befinner dig. Du kan även boka direkt via hemsidan i fråga

Som frisör så ökar tillströmningen av kunder

Kort sagt. ansluter du som frisör dig till sidan i fråga så kommer du att ha större möjligheter att få kunder. Många skulle tro att det fungerar precis tvärtom och visst,  i framtiden kan det finnas en risk att för många ansluter sig, men som läget är just nu så har varje frisör hittat sin givna plats och sitt område. Dessutom så kan man utförligt beskriva vad man är allra bäst på - är det uppsättningar, bröllopsfrisyrer eller att klippa de moderna frisyrer som för tillfället är på tapeten? 

Med den här tjänsten behöver man inte lita på slumpen i samma utsträckning som tidigare. Kunderna hittar själv till den frisörstol man erbjuder. 

10 Feb 2018


.